Maigs un garšīgs – vecāsmātes biezpiena pīrāgs ar āboliem

Šo pīrāgu ir viegli pagatavot, un tā galvenā priekšrocība ir tā, ka tajā ir daudz pildījuma.

Pīrāgs ar āboliem, biezpienu un citrona garšu ir ļoti garšīgs deserts. Un to ir vienkārši pagatavot. Šādam pīrāgam nevajag pievienot sviestu, tikai biezpienu un nelielu daudzumu augu eļļas. Saldskābie āboli piešķir svaigumu un vieglu skābumu, kas lieliski kontrastē ar biezpiena maigumu un krēmīgumu. Ja biezpienam pievieno cukuru vai medu, tas rada patīkamu salduma un skābuma līdzsvaru.

Biezpiens piešķir pīrāgam sulīgumu un maigu, patīkami graudainu tekstūru, kamēr āboli pēc cepšanas kļūst mīksti un sulīgi, bet var saglabāt vieglu kraukšķīgumu atkarībā no šķirnes un sagatavošanas veida. Cepoties āboli izdala patīkamu saldenu aromātu, kas lieliski sader ar biezpiena neitrālo un pienaino smaržu. Pievienojot  vaniļu, šo kombināciju var vēl vairāk uzlabot.

Lasi arī: Nekad nevajag audzēt savā piemājas dārzā – iecienīts augs, kas piesaista ērces un veicina pelējumu

Ar recepti dalījās mana vecmāmiņa. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Pagatavošana

Olas un biezpienu iepriekš izņemiet no ledusskapja un sasildiet līdz istabas temperatūrai. Biezpienu liek uz šķīvja un saberž ar dakšiņu. Ābolus sagriež ceturtdaļās, nomizo, izņem serdes un sagriež šķēlītēs. Liek bļodā, sajauc ar citrona sulu un sarīvētu miziņu (sarīvē tikai ārējo, dzelteno daļu).

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija. Cepšanas formu ar 23 cm diametru izklāj ar cepamo papīru, malas noslēdz tā, lai papīrs karājas uz leju.

Pugačovas un Galkina greznā pils māja sabrūk – publiskoti pirmie fotoattēli, kuros paveras ne visai labs skats

Iesitiet olas bļodā, pievienojiet cukuru un 5-7 minūtes sakuliet līdz gaišai un gaisīgai masai, beigās pievienojot vaniļas cukuru. Saputotajām olām pievieno biezpienu un augu eļļu un sajauc (apmēram pusminūti) ar nelielu miksera ātrumu.

Tālāk seko ļoti svarīgs solis!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk